6 ok, amiért ne olvasd el a Mi kell a férfiaknak? könyvet!

Tudjuk, hogy sokak számára a megfelelő, kiteljesítő párkapcsolat (ki)alakítása különösen problémás feladat. Vagy legalább életünk egy szakaszában az volt... Nem csoda hát, hogy időről-időre megszületnek a témát boncolgató cikkek, könyvek, dalok. Sándor András Mi kell a férfiaknak? Végre elmondják! című munkája is ezt a téma-, pontosabban kérdéskört boncolgatja. Ez a könyv a hölgyek kérésére készült el. András három éven át faggatta a férfiakat (több mint 120-at), és ezekből az interjúkból 21-et válogatott ki, ami végül bekerült az irományba. Az előzetes promóciók azt ígérték, hogy megoldásokat kapunk az eddig megválaszolatlan kérdésekre. Például arra, hogy miért hazudoznak a férfiak (mert görények), vagy éppen miért nem akarnak tartós kapcsolatot (nincs ezzel semmi baj, ha ezt kommunikálják feléd időben)?

Nos, most hogy elolvastam ezt a könyvet, egyáltalán nem lettem több. A kiadvány telis-tele van általánosításokkal, klisékkel, unalmas sztorikkal a szenvedély, a vágyak fontosságáról.

Íme 6 ok, hogy miért ne szánj időt erre a könyvre!

1. A könyv címe az, hogy Mi kell a férfiaknak?. Holott inkább szól arról, hogy a pasik szerint mit tudnak adni a nőknek, vagy hogy miért szerették / nem szerették őket a korábbi partnerek.

2.  Ha van fiúbarátod (igenis létezik a női-férfi barátság), vagy volt párod, akinek picit komolyabban ismerted a haverjait... Ha leültél már velük egy pohár borra, vagy sörre, akkor ezeket a sztorikat, tapasztalatokat, tanulságokat a részükről te már mind-mind hallottad. Amennyiben ebbe a kategóriába tartozol, akkor azt is tudod, hogy ezek a pasik a könyvben nem elég tökösek (akárhány nővel is voltak már az ágyban) és nem elég őszinték. Végképp nem érted az aktuális pasid? Inkább ülj össze vele, vagy a srácaiddal egy jó italra, százszor hasznosabb és élvezetesebb!

3. Ha jelenleg szingli vagy, vagy a párkapcsolatod  nem úszik a rózsaszínködben, akkor a sztorik után még inkább azt gondolod majd, hogy nincs a világon egyetlen normális pasi se. Hűséges meg pláne nincs!

4. Maga az iromány rendkívül vontatott, tele van klisékkel, korábban már százszor leírt gondolatokkal. Magam is firkász vagyok és megszámlálhatatlan alkalommal volt hiányérzetem a meséket olvasva, András nem kérdezett bele az igazán izgalmas, provokatívabb dolgokba (Khm... mégiscsak megválaszolatlanok maradtak a nők kérdései...). Oké, hogy az olvasmánynak nincs tanulsága, de még csak nem is szórakoztató? Akkor minek vegyük meg?

5.  Az egész tartalom bőven elfért volna egy női magazin egyetlen hasábján, kár volt ebből könyvet formálni. Mi kell a férfiaknak? A nő legyen gyengéd anya / társ, kurva az ágyban és az sem árt, ha van saját karrierje. Ugyanakkor ez a hármas mégsem várható el a nőktől. Most akkor mi van?

6. Állításom, tapasztalataim szerint Lakatos Levente regényeiben (jól látod, regényeiben!) jobban, kismilliószor élethűbben fellelhetjük a női, illetve a férfi lélektan jellemzőit és persze elvárásaikat, kapaszkodóikat, buktatóikat a párkapcsolatok során.

Hölgyeim! Gyanítom ez a könyv a kétségbeesett társaimnak szól, teljesen feleslegesen! Inkább simán csak figyeljetek oda magatokra, arra, hogy mit akartok az életben / a pasitól! Annál alább pedig soha ne adjátok! Azt nyújtsátok a férfinak, ami ti vártok el tőle! Se többet, se kevesebbet! Azok a bizonyos női megérzések pedig nem véletlenül születnek meg... Ugye?